Referenties

'Frame of body is frame of mind' - Chris Irwin -

Gerjanne, 6 maart 2024

Denise heb ik om hulp en les gevraagd vanwege mijn IJslander. Ik merkte dat ze echt alles voor je wilde doen maar dat ze er nooit echt helemaal bij was. Het was lastig om contact te krijgen met haar. De eerste les werkte Denise in vrijheid met haar op de paddock. Het was bizar hoe ze haar hoofd elke keer afwendde. Naarmate de les vorderde maakte ze stukje bij beetje meer contact. Vooral helemaal aan het einde was ze zo zacht en lief. Van Denise kreeg ik een oefening mee die ik elke dag mocht oefenen. Deze heeft al zo’n enorm verschil gegeven. De tweede les was dit ook goed terug te zien. Zo fijn hoe Denise les geeft en met paarden werkt. Ik vind haar heel prettig en gezellig les geven! Je leert bij haar communiceren in de taal van het paard en dat is zo enorm fijn! Je bent zo snel gewend om bepaalde dingen op een bepaalde manier te doen maar door de werkwijze van Denise leer je echt te kijken naar je paard en naar hoe je je eigen lichaamstaal kunt gebruiken.
Elke les van Denise is enorm leerzaam en heel erg leuk! Ik kijk alweer uit naar de volgende lessen!!


Daphne, 4 februari 2024

Wat ben ik blij dat ik Denise heb leren kennen. De belangrijkste reden is, wat mij betreft, dat ik diervriendelijk met Femke mag en kan trainen. Denise leert op mijn tempo nieuwe inzichten aan, waarbij ik mij bewust leer zijn van mijn lichaamstaal en het effect daarvan op Femke. Ik leer mijn gevoel te gebruiken en krijg daardoor steeds meer vertrouwen in mijzelf. Een hele mooie wisselwerking waar ik iedere keer opnieuw van geniet. En dat is zo fijn, tijdens de lessen staat oog voor mij en Femke centraal, bouwen aan vertrouwen en vooral genieten. Soms echt even stil staan bij wat we al samen hebben bereikt ( ook al zijn dat soms kleine stapjes). Ik vind het fijn dat we werken vanuit rust en daarnaast een hele positieve manier van werken. Het is fijn om te zien dat de nieuwe afspraken die Femke en ik maken zacht, maar ook doortastend zijn en heel snel zorgen voor een hele zachte, rustige merrie. 


Marloes, 21 januari 2024

Ik train nu ongeveer 2 jaar samen met Denise. Dit zijn altijd zeer positieve en opbouwende trainingen. Denise heeft een scherp en kundig oog, weet vaak wat we nodig hebben, maar vraagt ook altijd naar onze behoeften. We trainen zeer gevarieerd; aan de longe, aan de dubbele lijn, grondwerk, centered riding oefeningen meer gericht op mij, maar altijd met als doel om in ontspanning samen met Larry verder te ontwikkelen. Denise is ongekend enthousiast en dat maakt onze trainingen nog fijner. Ik denk dat veel ruiters samen met hun paarden veel kunnen leren van Denise en net als wij veel plezier kunnen beleven met deze gevarieerde trainingen. 


Indy, 24 juli 2023

Een aantal maanden zijn wij nu lessen aan het volgen bij Denise. Ik merk zoveel verschil bij mijn pony, niet alleen dat ze het beter doet tijdens het trailerladen maar ook dat ze veel rustiger is in het algemeen. Door de hulp van Denise vertrouwen en begrijpen Bailey en ik elkaar veel beter. Voordat we de lessen namen waren we soms wel 4u bezig om haar de trailer op te krijgen. Nu duurt het als Denise en ik er samen zijn 10 tot 15 minuten. Hierdoor is het voor Bailey en mij veel leuker en ontspannener om weg te gaan met de trailer. Bailey en ik halen weer lol en fijne herinneringen uit alles wat wij doen. Terwijl dat echt een stukje verpest was. Door de hulp van Denise zijn ik en mijn pony ontzettend naar elkaar toe gegroeid en merk ik ook dat het probleem niet perse bij mij of bij mijn pony lag, maar dat je ook rekening moet houden met de omgeving er  omheen. De hulp van Denise is zeker aan het raden.


Renate, 18 maart 2023

Na een aantal weken rust voor Elliott i.v.m. mijn revalidatie, zijn we weer langzaam aan zelf begonnen. De les bestaat uit 'terug naar de basis', kijken waar Elliott en ik samen behoefte aan hebben en dat kan Denise als geen ander invullen. Zo ook vandaag. Het oorspronkelijk idee was los in de bak en de basisprincipes push-block -draw op te frissen + lijnen zetten en begrenzing. Echter loopt de les anders, doordat we andere behoeftes bij hem zien, die nu prioriteit verdienen. Geweldig! 

We starten met 'in de hand' aan het halster/halstertouw. En gaan de les rustig voortzetten door alles af te doen en de les te vervolgen. Voor Elliott is dit een fijne basis voor mentale rust en focus op het hier en nu. Vertrouwen doet hij inmiddels wel, maar de zweep is wel een ding voor hem. Waar hij voorheen toch vrij snel aan de kletter ging, uitlogde en zichzelf volpompte met stress, blijft hij nu toch goed bij mij, hier op aarde en volgt. Heel knap! Hij kan heel goed plaatjes lezen, dus ik moet extra opletten waar mijn gedachten naar toe gaan om de les niet te verstoren. 

Gedurende de les komen we achter een aantal ingeslopen handelingen mijnerzijds, waar we aan moeten werken. Denise is erg scherp en geeft goede begeleiding hierin. Ik waardeer haar enthousiasme en support. Het zijn altijd fijne lessen, volledig afgestemd op de behoefte van het paard op dat moment. Ook deze les heeft wederom bijgedragen aan ons waardevolle leven samen!


Moeder en dochter, 22 maart 2022

Als trainster voor Meis en Moon ben ik alleen maar blij en positief met dat we bij jou terecht zijn gekomen. Al zo’n anderhalf jaar kom je regelmatig bij ons. Je bent kundig, geduldig, positief, duidelijk en erg enthousiast. Dat is fijn want dat maakt dat Meis je volledig vertrouwd en betekent voor haar dat ze doorzet, volhoudt, ondanks haar angsten. Dus ben blij met jouw hulp !! Bedankt 🙏


Ik ben heel erg blij met de lessen die je geeft want je kan altijd heel erg duidelijk maar op een lieve manier uitleggen. Je geeft me veel vertrouwen in de lessen en dat is heel fijn! Je bent altijd vrolijk en enthousiast! Ik ben heel blij met jou en voorlopig ben je nog niet van mij, Moon en Happy af.😃


Sophie, 21 februari 2022
Een aantal maanden geleden heb ik een Spaanse (pre) merrie gekocht van 5 jaar. Mijn gevoel is dat ze veel heeft meegemaakt en hierdoor erg gevoelig, gespannen en druk is in haar hoofd. Ik kreeg de tip om met grondwerk aan de slag te gaan, maar wil geen kunstjes doen (zoals op commando steigeren, flemen etc.). In mijn zoektocht kwam ik Denise tegen. Meteen was er een klik! De eerste paar keer was het moeilijk en zag ik het nut van het grondwerk niet in, maar Denise sleepte mij en Chica erdoorheen met rust en veel uitleg. Nu is Chica zoveel rustiger, we zijn er nog niet, maar zijn op de goede weg! Denise is iemand die alles goed uitlegt en ook verteld waarom je de dingen doet. Ze kijkt per keer naar paard en ruiter en voelt goed aan wat we op dat moment nodig hebben. 


Manon en Kim, 13 februari 2022
Sinds een jaar komt Denise bijna wekelijks bij ons langs om ons les te geven met onze 'puber' Sterre. Waar wij eerst vele miscommunicaties hadden en Sterre toch wat gevaarlijke capriolen begon uit te halen heeft Denise ons binnen no-time op weg geholpen naar een mooie samenwerking! Denise brengt met veel enthousiasme haar kennis en kunde op een fijne manier over: altijd positief en motiverend (en soms opbeurend) als wij even een dipje met Sterre hebben;)). Wij willen Denise voor geen goud meer kwijt en kijken enorm uit naar de komende periode waarin wij nog veel meer gaan leren! 


Karlijn, 12 februari 2022
Denise is ontzettend kundig en heel geduldig met zowel de ruiter als het paard. Ze heeft oog voor wat het paard nodig heeft en geeft de ruiter eigen inbreng bij de invulling van de les. Denise denkt in mogelijkheden en dat maakt het voor iedere combinatie geschikt. Een aanrader voor als jij je paard beter wilt begrijpen.


Mandy en dochters, 12 februari 2022
Meteen na de eerste les met Denise hebben we zo veel verschil gemerkt. Ze zorgt er voor dat je je paard leert begrijpen. Duidelijke en rustige aanpak zorgt voor beter teamwork. We hebben echt veel geleerd van Denise, wat we nu ook meenemen met ons nieuwe paard. Aanrader voor iedereen!


Maaike, 12 februari 2022 
Ik heb al een aantal lessen bij Denise gevolgd. Haar doen van lesgeven is duidelijk en leerzaam. Elke les leren we iets nieuws! Denise heeft mij geholpen met het stukje ontspanning bij mijn verzorgpony. Na elke les heb ik weer meer motivatie! 


Jan, 20 mei 2019
Ik ken Denise al enkele jaren als een open, vriendelijke, betrokken en zeer kundige paardenvriend. Vanwege het opnemen op video van Chris Irwin clinics kon ik Denise onlangs goed volgen tijdens het geven van individuele lessen. Ik ben zeer onder de indruk van hoe ze dit doet. Met een klinke gereedschapskist aan kennis, enorm veel rust, goed kijken, afwegen en luisteren weet ze precies wat een paard en paardeneigenaar nodig heeft en hoe ze dit het beste kan overbrengen. Zeker een aanrader als je meer met je paard wilt of ergens tegenaan loopt. 


Jessy, 5 februari 2019
Begrijpelijke training voor mens en paard. From scratch. Als je wilt, met veel herhaling en ook telkens wat nieuws. Persoonlijk en toegespitst zonder te willen overhaasten, ook niet als het paard allang weet waar het over gaat 😉 (heel fijn vind ik dat - ik ben degene die het moet/wil leren tenslotte). Ik kom achter zoveel dingen die ik deed zónder door te hebben dat ik mijn paard(je)/pony heel andere dingen vertelde dan ik dacht. Ik zette bovendien nooit door. Nu krijg ik handvatten die zelfs ik onthoudt, ook als het even spannend wordt. Het brengt vertrouwen en rust en we worden er moediger van. Ik had het al afgezworen maar denk er nu serieus over om het niet bij grondwerk te laten en op termijn tóch de (op)stap richting rug te maken. Bovendien: goede prijs-kwaliteit en Denise zegt nooit af, ook niet als het regent, waait, sneeuwt of de bak verdronken lijkt. Tof!

Horsemanship foto op deze pagina is gemaakt door Maaike, mei 2020, Stal Kuda Kita