Renate en Elliott, 18 maart 2023

Na een aantal weken rust voor Elliott i.v.m. mijn revalidatie, zijn we weer langzaam aan zelf begonnen. De les bestaat uit 'terug naar de basis', kijken waar Elliott en ik samen behoefte aan hebben en dat kan Denise als geen ander invullen. Zo ook vandaag. Het oorspronkelijk idee was los in de bak en de basisprincipes push-block -draw op te frissen + lijnen zetten en begrenzing. Echter loopt de les anders, doordat we andere behoeftes bij hem zien, die nu prioriteit verdienen. Geweldig! 

We starten met 'in de hand' aan het halster/halstertouw. En gaan de les rustig voortzetten door alles af te doen en de les te vervolgen. Voor Elliott is dit een fijne basis voor mentale rust en focus op het hier en nu. Vertrouwen doet hij inmiddels wel, maar de zweep is wel een ding voor hem. Waar hij voorheen toch vrij snel aan de kletter ging, uitlogde en zichzelf volpompte met stress, blijft hij nu toch goed bij mij, hier op aarde en volgt. Heel knap! Hij kan heel goed plaatjes lezen, dus ik moet extra opletten waar mijn gedachten naar toe gaan om de les niet te verstoren. 

Gedurende de les komen we achter een aantal ingeslopen handelingen mijnerzijds, waar we aan moeten werken. Denise is erg scherp en geeft goede begeleiding hierin. Ik waardeer haar enthousiasme en support. Het zijn altijd fijne lessen, volledig afgestemd op de behoefte van het paard op dat moment. Ook deze les heeft wederom bijgedragen aan ons waardevolle leven samen!


Moeder en dochter, 22 maart 2022

Als trainster voor Meis en Moon ben ik alleen maar blij en positief met dat we bij jou terecht zijn gekomen. Al zo’n anderhalf jaar kom je regelmatig bij ons. Je bent kundig, geduldig, positief, duidelijk en erg enthousiast. Dat is fijn want dat maakt dat Meis je volledig vertrouwd en betekent voor haar dat ze doorzet, volhoudt, ondanks haar angsten. Dus ben blij met jouw hulp !! Bedankt 🙏


Ik ben heel erg blij met de lessen die je geeft want je kan altijd heel erg duidelijk maar op een lieve manier uitleggen. Je geeft me veel vertrouwen in de lessen en dat is heel fijn! Je bent altijd vrolijk en enthousiast! Ik ben heel blij met jou en voorlopig ben je nog niet van mij, Moon en Happy af.😃


Sophie en Chica, 21 februari 2022
Een aantal maanden geleden heb ik een Spaanse (pre) merrie gekocht van 5 jaar. Mijn gevoel is dat ze veel heeft meegemaakt en hierdoor erg gevoelig, gespannen en druk is in haar hoofd. Ik kreeg de tip om met grondwerk aan de slag te gaan, maar wil geen kunstjes doen (zoals op commando steigeren, flemen etc.). In mijn zoektocht kwam ik Denise tegen. Meteen was er een klik! De eerste paar keer was het moeilijk en zag ik het nut van het grondwerk niet in, maar Denise sleepte mij en Chica erdoorheen met rust en veel uitleg. Nu is Chica zoveel rustiger, we zijn er nog niet, maar zijn op de goede weg! Denise is iemand die alles goed uitlegt en ook verteld waarom je de dingen doet. Ze kijkt per keer naar paard en ruiter en voelt goed aan wat we op dat moment nodig hebben. 


Manon en Kim met pony Sterre, 13 februari 2022
Sinds een jaar komt Denise bijna wekelijks bij ons langs om ons les te geven met onze 'puber' Sterre. Waar wij eerst vele miscommunicaties hadden en Sterre toch wat gevaarlijke capriolen begon uit te halen heeft Denise ons binnen no-time op weg geholpen naar een mooie samenwerking! Denise brengt met veel enthousiasme haar kennis en kunde op een fijne manier over: altijd positief en motiverend (en soms opbeurend) als wij even een dipje met Sterre hebben;)). Wij willen Denise voor geen goud meer kwijt en kijken enorm uit naar de komende periode waarin wij nog veel meer gaan leren! 


Karlijn en Iron, 12 februari 2022
Denise is ontzettend kundig en heel geduldig met zowel de ruiter als het paard. Ze heeft oog voor wat het paard nodig heeft en geeft de ruiter eigen inbreng bij de invulling van de les. Denise denkt in mogelijkheden en dat maakt het voor iedere combinatie geschikt. Een aanrader voor als jij je paard beter wilt begrijpen.


Mandy en dochters, 12 februari 2022
Meteen na de eerste les met Denise hebben we zo veel verschil gemerkt. Ze zorgt er voor dat je je paard leert begrijpen. Duidelijke en rustige aanpak zorgt voor beter teamwork. We hebben echt veel geleerd van Denise, wat we nu ook meenemen met ons nieuwe paard. Aanrader voor iedereen!


Maaike en pony Kate, 12 februari 2022 
Ik heb al een aantal lessen bij Denise gevolgd. Haar doen van lesgeven is duidelijk en leerzaam. Elke les leren we iets nieuws! Denise heeft mij geholpen met het stukje ontspanning bij mijn verzorgpony. Na elke les heb ik weer meer motivatie! 


Jan Valk, 20 mei 2019
Ik ken Denise al enkele jaren als een open, vriendelijke, betrokken en zeer kundige paardenvriend. Vanwege het opnemen op video van Chris Irwin clinics kon ik Denise onlangs goed volgen tijdens het geven van individuele lessen. Ik ben zeer onder de indruk van hoe ze dit doet. Met een klinke gereedschapskist aan kennis, enorm veel rust, goed kijken, afwegen en luisteren weet ze precies wat een paard en paardeneigenaar nodig heeft en hoe ze dit het beste kan overbrengen. Zeker een aanrader als je meer met je paard wilt of ergens tegenaan loopt. 


Jessy en Valeo, 5 februari 2019
Begrijpelijke training voor mens en paard. From scratch. Als je wilt, met veel herhaling en ook telkens wat nieuws. Persoonlijk en toegespitst zonder te willen overhaasten, ook niet als het paard allang weet waar het over gaat 😉 (heel fijn vind ik dat - ik ben degene die het moet/wil leren tenslotte). Ik kom achter zoveel dingen die ik deed zónder door te hebben dat ik mijn paard(je)/pony heel andere dingen vertelde dan ik dacht. Ik zette bovendien nooit door. Nu krijg ik handvatten die zelfs ik onthoudt, ook als het even spannend wordt. Het brengt vertrouwen en rust en we worden er moediger van. Ik had het al afgezworen maar denk er nu serieus over om het niet bij grondwerk te laten en op termijn tóch de (op)stap richting rug te maken. Bovendien: goede prijs-kwaliteit en Denise zegt nooit af, ook niet als het regent, waait, sneeuwt of de bak verdronken lijkt. Tof!