Geen eigen paard en toch de basis principes van Irwin Insights leren? GEEN PROBLEEM! Mijn lieve paard Lola kan je alles leren bij ons op locatie in Rhenen

Grondwerk training

Wil jij werken aan een goede samenwerking met je paard en de tijd nemen die het paard ervoor nodig heeft? Dan zijn de grondwerk trainingen middels de Irwin Insights methode zeker wat voor jou!

De training wordt bij jou op locatie gegeven en kan als een privéles of in een kleine groep worden gevolgd met jouw eigen paard.

 

Mogelijke onderdelen:

  • Basis werk in de wei/paddock/stal
  • Naast je paard in de hand werken
  • Vóór je paard in 'loose lead' 
  • Ontspannen leren longeren
  • Voorbereidend werk naar het rijden
  • Met respect los in de longeercirkel of bak
  • Achter je paard met lange lijnen

Rijles

In de rijles worden de verschillende basisstappen van Irwin Insights uitgelegd en toegepast. De rijles zal gegeven worden bij jou op locatie en is in principe een privéles van één uur met je eigen paard. Mocht je graag in een groepje les willen krijgen? Dan behoort dat uiteraard ook tot de mogelijkheden. 

Voordat begonnen wordt aan de rijles is het aan te raden eerst een aantal grondwerk trainingen bij Enjoy Horsetraining te volgen.

 

Houding en zit les

Wil jij werken aan je houding en zit en ervoor zorgen dat daardoor ook jouw paard beter gaat lopen? Sinds 11 juli 2021 ben ik een gecertificeerd Centered Riding® Instructeur Level I

Trainingsmaand

Ben je zelf niet in staat om de training van je paard volledig op je te nemen en/of is je paard uitdagender door bijvoorbeeld stress, angst of vluchtgedrag? Enjoy Horsetraining neemt voor een vast bedrag, jouw paard, één maand in training bij jullie thuis. Er wordt eerst bekeken hoeveel trainingen jouw paard per week ongeveer nodig heeft en aan de hand daarvan wordt het vaste bedrag afgesproken. Enjoy Horsetraining gaat intensief met jouw paard aan de gang waarbij er consequent middels lichaamstaal gereageerd zal worden op zijn gedrag; in plaats van het te bestraffen zal het paard weer vertrouwen krijgen in de mens en de reactie op zijn gedrag waarderen. Na deze maand is er mogelijkheid om lessen te volgen en deze fantastische trainingsmethode ook zelf te leren. 

Wist je dat Enjoy Horsetraining altijd bij al haar lessen eerst kijkt of het paard er klaar voor is om door de eigenaar getraind te worden?

 

Tijdens de lessen maak ik gebruik van de diervriendelijke trainingsmethode van Irwin Insights en bij de houding en zit les volgens de methode van Sally Swift Centered Riding. Voor meer informatie over deze methodes zie de website van de Canadese paardentrainer Chris Irwin op www.chrisirwin.com en voor meer informatie over Centered Riding zie https://www.centeredriding.org/ 

* Foto op deze pagina is gemaakt door Jos Wolse, april 2019, Stal Aarderhoeve